موتورسیکلت بنلی 300 (benelli tnt 300) یک موتور از کلاس نیکد شهری است که میتوان آن را عنوان سرآغاز کلاس موتورسیکلتهای سنگین در نظر گرفت.
موتور بنلی 300 یک محصول اصیل ایتالیایی نبوده و صرفا تحت نام برند بنلی به بازار عرضه شده است. این مدل در سال 2015 به لیست تولیدات کمپانی ژجیانگ موتورز چین اضافه شد و تاکنون توانسته در بازارهایی نظیر هند و سایر کشورهای در حال توسعه فروش مناسبی را تجربه کنند.
موتورسیکلت بنلی 300 از حوالی سال 1397 به بازار کشورمان نیز راه پیدا کرده و توانسته تا حدود زیادی پاسخگوی نیازهای افرادی باشد که به موتورهای سنگین علاقه فراوانی دارند اما با توجه به قیمت بالا و محدودیتهایی که از لحاظ قانونی برای تردد این گونه وسایل نقلیه در کشورمان وضع شده، نمیتوانند به آرزوی خود دست یابد.
بنابراین اگر علاقمند به دنیای موتور هستید و قصد دارید اطلاعات بیشتری پیرامون مشخصات فنی، طراحی ظاهری و سایر شاخصههای بنلی ۳۰۰ به دست آورید، از شما دعوت میکنیم تا در ادامه با دیجیتال همراه شوید.
طراحی موتورسیکلت بنلی 300
طراحی ظاهری موتورسیکلت بنلی 300 شباهت فراوانی به مدل بنلی ۲۵۰ داشته و تقریبا به همان سبک و سیاق سر و شکل یافته است. از جمله مهمترین شاخصههای ظاهریِ این موتور سیکلت میتوان به نمای نسبتا عضلانی و هیبت درشت این موتور سیکلت چینی اشاره کرد.
استفاده از اشکال هندسی نسبتا مهیج با زوایای تیز در بخشهایی همچون فلاپها، کاسه چراغ جلو، صفحه کیلومترشمار، باک سوخت و بخش اطراف صندلی سبب به وجود آمدن نمایی تقریبا اسپرت و جوانپسند برای موتور بنلی تی ان تی ۳۰۰ شده است.
فریم این موتورسیکلت از جنس فولاد و از نوع تریلس trilles است که در نمای کنار به خوبی مشخص بوده و علاوه بر استحکام بالا، جلوه جذابی برای این بخش از موتورسیکلت پدید آورده است.
پنل کیلومتر شمار به صورت آنالوگ – دیجیتال طراحی شده و میزان خوانایی آن تحت شرایط نوری مختلف مناسب به نظر میرسد. بدین واسطه اطلاعاتی همچون دور موتور، سرعت، میزان سوخت و… به خوبی در مقابل چشمان راکب نمایش داده خواهند شد.
طراحی حجیم و عضلانی باک سوخت نیز موجب هر چه خوش هیبتتر جلوه کردن ظاهر این موتور سیکلت ظاهرا ایتالیایی و باطنا چینی شده است.
دستگیرهها به صورت پهن و از مواد نرم ساخته شدهاند تا دست موتور سیکلت سوار دچار خستگی کمتری شود و سواریهای طولانی مدت وی را دچار کوفتگی کمتری نماید.
طراحی صندلی، نرمی و کیفیت رویه آن در نوع خود مناسب و قابل قبول ارزیابی میشود. طرح هندسی چراغ عقب با لامپهای ال ای دی و گلگیر پشت نیز به شیوهای کاملا هماهنگ و متناسب با سایر شاخصهای ظاهری این موتور سیکلت طراحی شده و نمای خوشایندی برای قسمت عقب موتورسیکلت پدید آورده است.
دیسکهای ترمز گلبرگی شکل خنک شونده در جلو و عقب نیز نمای شکیلتری برای بنلی ۳۰۰ فراهم آوردهاند. به طور کل طرح ظاهری موتور سیکلت بنلی تی ان تی ۳۰۰ (TNT Benelli 300) میتواند نیازهای ظاهری مشتریان غیرحرفهای موتورسیکلتهای نسبتاً سنگین وزن را تا حد زیادی برآورده ساخته و رضایت خاطر ایشان را در این زمینه به حد معقولی فراهم آورد.
مشخصات فنی موتورسیکلت بنلی 300
موتور سیکلت بنلی ۳۰۰ قوای مورد نیاز خود را از یک انجین دو سیلندر چهار زمانه ۸ سوپاپ انژکتوری به حجم ۳۰۰ سی سی دریافت میکند.
این پیشرانه مجهز به دو عدد شمع بوده و بیشینه قدرت آن به رقم ۳۷.۷ اسب بخار در دور موتور ۱۱۵۰۰ میرسد. گشتاور حاصل از این پیشرانه نیز معادل ۲۷ نیوتن متر در ۹۰۰۰ دور در دقیقه خواهد بود. توان حاصل از این پیشرانه توسط یک جعبه دنده شش سرعته با کلاچ دستی توسط زنجیر به چرخ عقب منتقل میشود.
مصرف سوخت بنلی ۳۰۰ معادل ۳.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است؛ حداکثر سرعت بنلی ۳۰۰ به ارقام بالای ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و شتاب ۰ تا ۶۰ این موتورسیکلت ۱۹۶ کیلوگرمی نیز حدود ۳.۴ ثانیه برآورد شده است.
همچنین بنلی tnt 300 قادر است ظرف مدت زمان ۸.۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. استارتر الکتریکی، ترمزهای جلو و عقب دیسکی، سیستم تعلیق جلو از نوع چنگال تلسکوپی معکوس، سیستم تعلیق عقب از گونه مونوشاک و تایرهای تیوبلس ۱۷ اینچی از جمله دیگر مشخصات فنی موتور سیکلت بنلی ۳۰۰ به شمار میروند.
دینامیک سواری و تجربه رانندگی
موتورسیکلت بنلی ۳۰۰ شتاب و عملکرد فنی مناسبی را در اختیار کاربران خود قرار خواهد داد و میتوان توانایی فنی و چابکی این موتورسیکلت را در زمره نقاط قوت اصلی آن در نظر گرفت.
میزان لرزش و ارتعاشات انجین نیز تا دورهای نسبتا بالا تقریبا ناچیز بوده و پایداری مناسبی از این موتور سیکلت تقریبا سنگین وزن مشاهده خواهد شد. عملکرد پیشرانه و جعبه دنده نیز تا حد امکان نرم و هماهنگ بوده و مشکل خاصی از این بابت در TNT 300 مشاهده نمیشود.
همچنین سواری نرم و نسبتا آرامشبخش از جمله ویژگیهای مثبتی است که سیستم تعلیق تلسکوپی – هیدرولیکی جلو و ضربهگیر هیدرولیکی عقب برای آن پدید آورده و عملکرد مطلوبی در جهت جذب ضربات ناهمواریهای ناشی از سطح جاده ارائه خواهد داد.
مزایا و معایب
از جمله مهمترین مزیتهای بنلی ۳۰۰ میتوان به عملکرد فنی مطلوب، ظاهر خوشهیبت شبیه به موتورهای سنگین، سواری نسبتا نرم و پایداری قابل قبول آن اشاره کرد. از طرف دیگر گفته شده که استهلاک موتورسیکلتهای بنلی نسبت به محصولات هندی موجود در بازار اندکی بیشتر بوده و شاید هزینه نگهداری بالاتری را بر مالک خود تحمیل کنند.
منبع : digiato